Free counter

2011 - Kronobergs Läns Tekniska Förening

Välkommen Till Kronobergs Läns Tekniska Förening
Föreningen bildades år 1921
Kronobergs läns tekniska förening
Go to content

2011

Genomförd aktivitet
AB Maskinarbeten Alvesta
Industribesök hos AB Maskinarbeten i Alvesta tisdagen den 22 februari.
Vi var 22 st deltagare till AB Maskinarbeten i Alvesta. De närvarande delades upp i två grupper med Tony Johansson och Kaj Ankarloo som ledare.
Hela anläggningen visades med laserskärning, automatiska svetsmaskiner, svetsrobotar, pulvermålnings-anläggning o.s.v. Allt var mycket intressant.
Under kaffet överlämnade Karl-Erik Stenberg den sedvanliga tavlan med tack för vårt besök och ett medlemskap i KLTF under 2011 samt en chokladask till var och en av ciceronerna.

Bild på Kaj Ankarloo som informerar om laserskärning

Årsmöte tisdagen den 8 mars 2011

Ordf. Sture Heiman och mötets sekreterare Göran Widell


Bussresa till Flygvapenmuseum i Linköping
Tisdagen den 3 maj besökte 47 deltagare flygvapenmuseum i Linköping. Ett mycket intressant besök.

Intresserade deltagare


Studiebesök på Vida Arena torsdagen den 26 maj
Ett stort antal KLTF:are träffades denna torsdagskväll för att se hur byggnationen av Vida Arena fortskrider. Tidigare vd för Växjö Lakers Lars Håkansson guidade oss genom lokalerna och berättade om planerna för ishallens framtid.Studiebesök vid Växjöhems höghus i Araby
Tisdagen den 23 augusti besökte vi Växjöhems nybyggda höghus i Araby. Huset är 16 våningar högt och är Växjös högsta hus. Carina och Sara från Växjöhem gav oss en utmärkt information om huset.
90-års jubileum
Kronobergs Läns Tekniska Förenings 90-års jubileum firades den 16 september på restaurang 4krogar vid Växjösjön. 78 gäster hade samlats för att fira denna högtid. Klubbmästare Göran Widell hälsade alla välkomna och redogjorde för kvällens program samt presenterade sångarduon Sandy Bells som underhöll med sång och musik.
Ordförande Sture Heiman hälsade alla varmt välkomna och talade om årets aktiviteter i föreningen.


Kvällens festmeny
Välkomstdrink
Klassisk löjromstoast med rödlök, gräslök och creame fraiche.
Kalvfilé med mandelpotatis, selleripuré och vitlöksrostad tomatsky.
Kaffe och kaka.

Vid kaffet talade Bertil Vedenbrant mycket intressant om KLTF:s historia.
Ordförande Sture heiman samt hedersmedlemmarna Hans Lundkvist, Bertil Vedenbrant, Tore Viberg och Bengt Eriksson uppvaktades med blommor.
För hedersmedlemmarna talade Hans Lundkvist.
Elbilsafton
Måndagen den 10 oktober var det elbilsafton i VEAB´s lokaler på Sandviksvägen i Växjö. Vi blev väl mottagna av Magnus Eriksson som också informerade om VEAB´s satsningar på eldrivna fordon.
Kjell Ekelund talade om sin konverterade bil till eldrift "morfars elbil".
Därefter höll Ingemar Pettersson, från Elbilsföreningen Småland, ett föredrag om vikten av att använda andra drivmedel till bilar än fossila bränslen.
Bertil Widov också från Elbilsföreningen Småland, gjorde en historisk återblick.  Redan för hundra år sedan drevs dåtidens fordon med el och hade även navmotorer.
De inbjudna representanterna från Opel och Renault och presenterade bilfabrikernas elbilssatsningar. Thomas Forslund från Opel Sverige talade om Opel Ampera som är en elhybrid där bensinmotorn driver en generator som ger el både till elmotorn och batteriet. Johan Holmberg från Renault Sverige talade om Renault Kangoo som är en ren elbil och avsedd som transportbil.
Kvällen avslutades med visning av nya och konverterade elbilar och provkörning av sportbilen Tesla som Torsten Nilsson från Nilssons Frö AB vänligen hade ställt till förfogande. Vi tackar VEAB och Magnus Eriksson för den trevliga kvällen och förplägnaden.

Ingemar Pettersson Elbilsföreningen Småland


Underleverantörsmässan på Elmia i Jönköping
Fredagen den 11 november reste 26 medlemmar med buss till Elmia i Jönköping. Ett stort antal underleverantörer stora som små visade produkter och tjänster som de arbetade med. Vi fick en bra uppfattning vad svensk industri kan utföra när det gäller teknik.

Ingemar och Lennart som får information hur datasystemet styr en robot.

www.kltf.se e-mail info@kltf.se tel 070-6887175 Bg 5659-2991 Swish-nummer 1236972160
Back to content