Free counter

2012 - Kronobergs Läns Tekniska Förening

Välkommen Till Kronobergs Läns Tekniska Förening
Föreningen bildades år 1921
Kronobergs läns tekniska förening
Go to content

2012

Genomförd aktivitet
Växjö Boulesällskap
Tisdagen den 21 februari besökte vi Växjö Boulesällskap i boulehallen på Bollgatan. Vi blev väl mottagna av Conny och Göran som redogjorde för boulespelets regler och teknik. Därefter fick vi prova på att spela boule vilket var mycket uppskattat. Kvällen avslutades med fika i boulehallens eget café.Årsmöte
Sedvanliga årsmötesförhandlningar hölls på Kvarnhagskällan tisdagen den 6 mars.
Till ny ordförande valdes Karl-Erik Stenberg.
Avgående ordförande Sture Heiman uppvaktades med blommor som tack för ett utmärkt arbete.
Mötet beslutade att utse Bengt Ericson till hedersmedlem.

Efter årsmötets avslutning höll vår medlem Arne Svensson ett mycket uppskattat föredrag om tekniken i och runt Titanic samt dess förlisning.

Blommor överlämnades av kassaförvaltaren Ingemar Arvidsson till den nye ordförande Karl-Erik Stenberg.

Växjöfabriken
Tisdagen den 17 april besökte vi Växjöfabriken på Hermelinvägen  3 i Växjö.
Vi blev väl mottagna av VD Lars Alrutz som bjöd oss på kaffe med kaka medan han informerade om Växjöfabrikens produktion som till största delen består av bearbetning av gjutgods och kunderna är bl.a. Volvo och Scania. Därefter fick vi en mycket intressant rundvandring i fabriken och se robotstyrda bearbetningar av gjutgods.U-båtsbasen i Karlskrona
Tisdagen den 15 maj reste 29 medlemmar till Karlskrona för att göra ett studiebesök på U-båtsbasen.
Förmiddagen ägnades åt rundvandring på marinmuseet i Karlskrona där även lunch serverades.
Efter lunch samlades vi vid örlogsbasens huvudentré där guiderna Lindstedt och Modin hälsade oss välkomna. Vi började med en rundvandring på örlogsbasen innan vi gick ombord på u-båten Gotland som är Lindstedt och Modins arbetsplatser. Vi fick en utmärkt information om teknik, funktion och arbetet ombord på u-båten.
U-båten Gotland hade varit två år i Stilla havet och övat tillsammans med den amerikanska marinen.

Lindstedt och MolinMyresjöhus arena
Onsdagen den 15 augusti besökte 57 medlemmar Myresjöhus arena, Östers nya arena.
Projektansvarig Claes Risberg redogjorde på ett utmärkt sätt för planeringen från idé till färdig fotbollsanläggning. NCC är huvudentreprenör och ca 100 arbetare har haft sysselsättning i 6 månader. Totalkostnaden är 204 milj kr och anläggningen uppfyller UEFAS krav. Arenan har 10 000 sittplatser och 2 000 ståplatser under tak. Invigningsmatchen mot Värnamo spelas  den 3 september.
Vida Paper (Lessebo Bruk)
Måndagen den 17 september besökte 31 medlemmar Vida Paper i Lessebo. Vi blev mycket väl mottagna och besöket började med kaffe och tilltugg. Produktionschef Lars Sternegård och driftsingenjör Ulf Svensson informerade om brukets historia och nurvarande produktion.
Besöket avslutades med en rundvandring i fabrikslokalerna.

Ordf Karl-Erik överlämnar blommor till Lars Sternegård och Ulf Svensson
Ringhals Kärnkraftsverk
Måndagen den 22 oktober besökte 45 medlemmar Ringhals kärnkraftverk.
Vi blev mycket väl mottagna av Rolf och Roland Johansson. Under förmiddagen fick vi se simulatoranläggningar för reaktor 2 och 3.
Efter lunch var det presentation av  kärnkraftverket och driftteknik. Besöket avslutades med kaffe.
Ordförande Karl-Erik Stenberg tackade Rolf Johansson, Gert-Åke Carlsson och Kjell Grönberg för en mycket intressant dag.

Ordf Karl-Erik överlämnar en minnestavla till Rolf Johansson
Julfest den 7 december på S:t Sigfrids Folkhögskola
Årets julbord avnjöts av 66 medlemmar inkl respektive. Ordf Karl-Erik Stenberg hälsade alla välkomna till kvällens festligheter. Klubbmästare Göran Widell informerade om kvällens program. När vi avnjutit ett mycket välsmakande julbord blev vi underhållna av S:t Sigfridskören.

Klubbmästare Göran Widell och Ordf Karl-Erik Stenbergwww.kltf.se e-mail info@kltf.se tel 070-6887175 Bg 5659-2991 Swish-nummer 1236972160
Back to content