Free counter

2014 - Kronobergs Läns Tekniska Förening

Välkommen Till Kronobergs Läns Tekniska Förening
Föreningen bildades år 1921
Kronobergs läns tekniska förening
Go to content

2014

Genomförd aktivitet
Villa Vida AB
Måndagen den 27 januari besökte 37 medlemmar Villa Vida AB på Hjalmar Petris väg 50 i Växjö. Vi fick en mycket intressant genomgång av Villa Vidas verksamhet av VD Lotta Fonsell och konstruktör Pernilla Fält. Efter rundvandringen i fabrikslokalerna bjöds det på kaffe med tilltugg.

Ordf. Karl-Erik Stenberg överlämnar en minnestavla till VD Lotta Fonsell

Sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls den 6 mars på La`Castelina Liebergsgatan 1 Växjö
Årsmötet inleddes med en tyst minut för de under året bortgångna medlemmarna Åke Ekberg, Erik Malmquist, Kurt Möller och Bernt Nilsson.

Årsmötet öppnades av ordförande Karl-Erik Stenberg som hälsade 55 medlemmar välkomna. Ett speciellt välkommen riktades till hedersmedlem Bengt Ericson.
Till styrelseordförande omvaldes Karl-Erik Stenberg.
Till ordinarie styrelsemedlemmar omvaldes Ingemar Arvidsson och Göran Widell.
Till revisorer omvaldes Göran Svensson, Gunnar Jernelöv och till suppleant omvaldes
Jan Evertsson.
Till valberedning omvaldes Bengt Ericson och Kaj Jensen.

Till föredragshållare hade inbjudits Håkan Nordmark som berättade mycket intressant om industrier i Växjö under rubriken: Bland pottaska, fajans och tändstickor.
Efter föredraget serverades pyttipanna med ägg, rödbetor samt kaffe med kaka.

Ordf. Karl-Erik och kassör Ingemar tackar Håkan Nordmark för ett intressant föredrag.


Industribesök i Lenhovda
Måndagen den 28 april åkte 35 medlemmar till Lenhovda. På förmiddagen besöktes Elitfönster AB. Vi fick ett mycket varmt mottagande av platschef Percy Svensson och hans medhjälpare Kenneth Johansson och Patrik Larsson. Företaget bjöd på kaffe och kaka. Percy Svensson redogjorde för Elitfönsters organisation och produktion. Därefter var det rundvandring i fabrikslokalerna. Besöket avslutades med att ordförande Karl-Erik Stenberg överlämnade en minnestavla samt en gåva till Percy, Kenneth och Patrik som tack för ett mycket bra besök.

Vice ordförande Håkan Randolf hade beställt en utsökt lunch som stod uppdukad på det "gamla danspalatset" Borgen.
Efter lunchen besöktes Schunk AB som i Lenhovda bl.a tillverkar och servar strömavtagare till spårbundna fordon. Vi blev mycket varmt mottagna av Andreas Lindén och hans medhjälpare Bertil Ericsson. Andreas redogjorde för företaget Schunk som är en världsomspännande koncern med en omsättning på 1 miljard Euro. I Lenhovda tillverkas förutom strömavtagare kolborstar till elmotorer, produkter i kolfiber och komponenter til dialysapparater. Därefter blev det en rundvandring i fabrikslokalerna. Besöket avslutades med att företaget bjöd på kaffe med bulle. Ordförande Karl-Erik Stenberg överlämnade en minnestavla samt gåva till Andreas och Bertil som tack för ett mycket intressant besök.

kassör Ingemar Arvidsson, Percy Svensson, Kenneth Johansson Elitfönster och ordf. Karl-Erik Stenberg


kassör Ingemar Arvidsson, Andreas Lindén, Bertil Ericsson Schunk och ordf. Karl-Erik Stenberg

Bilinredarna i Växjö AB
Tisdagen den 16 september besökte 28 medlemmar Bilinredarna i Växjö AB. Företagets ägare Lars-Åke Johansson informerade om företagen Bilinredarna och Funka för livet. Bilinredarnas verksamhet är att anpassa bilar för människor med olika handikapp. Funka för livets huvudsakliga verksamhet är att sprida kunskap om hjälpmedel för handikappades behov vid bilkörning samt att hålla utställningar och seminarium. Efter kaffepaus gjordes rundvandring i lokalerna.


Karl-Erik Stenberg, Lars-Åke Johansson, Kia Johansson och Ingemar Arvidsson


Gunnebo Industrier
Tisdagen den 14 oktober besökte 43 medlemmar Gunnebo Industrier i Växjö. Vi blev mycket väl mottagna av Ulric Wilhelmsson.
Ulric redogjorde för Gunnebos verksamhet och historia. Växjöfabrikens huvudsakliga tillverkning är smidda krokar och öglor.
Fabriken använder ca 5000 ton stål per år för sin produktion
Växjöfabriken har 115 anställda.

Ordförande Karl-Erik Stenberg, Ulric Wilhelmsson Gunnebo Industrier och klubbmästare Göran Widell


Fogmaker
Tisdagen den 4 november besökte 35 medlemmar Fogmaker International AB i Växjö. Vi blev mycket väl mottagna av Mikael och Johan. Företaget grundades 1995 och har eget patenterat automatiskt brandsläckningssystem för motorrum till bussar, entreprenad och skogsmaskiner. Efter Mikaels genomgång av brandsläckningssystemet fick vi en praktisk demonstration hur effektivt systemet fungerar. En brand anlades i ett fingerat motorrum och inom mindre än 10 sekunder var branden släckt och motorrummet avkylt. (se fler bilder i bildarkivet)
Julbord på Villa Gransholm
Fredagen den 5 december åkte 69 medlemmar gemensamt med buss till Villa Gransholm för att avnjuta ett delikat julbord. Under kvällen lyssnade vi till duon Olivia & Simon som framförde en mycket uppskattad underhållning med sång och gitarrspel.

Leifs jultallrik
se fler bilder under bildarkiv
www.kltf.se e-mail info@kltf.se tel 070-6887175 Bg 5659-2991 Swish-nummer 1236972160
Back to content