Free counter

2018 - Kronobergs Läns Tekniska Förening

Välkommen Till Kronobergs Läns Tekniska Förening
Föreningen bildades år 1921
Kronobergs läns tekniska förening
Go to content

2018

Genomförd aktivitet
Villa Vida AB

Torsdagen den 18 januari besökte 42 medlemmar Villa Vida AB. VD Johan Blixt höll en mycket intressant information om företagets tillverkning och produktion. Därefter gjordes en rundvandring i fabrikslokalerna.
Besök deras hemsida för med info

VD Johan Blixt och ordf Torbjörn Ericson
fler bilder under bildarkiv

MSE Engineering AB
Torsdagen den 15 februari besökte 15 medlemmar MSE Engineering AB i Älmhult. Marknadschef Johan Schmitz hälsade oss välkomna och höll en mycket intressant information om företaget som bildades 1988 och är  ett familjeföretag med 15 anställda. Företaget utvecklar bl.a simulatorer till militära enheter för att träna studenter och soldater i så naturtrogen miljö som möjligt. Företaget bjöd på kaffe och därefter gjordes en rundvandring lokalerna. Ordf Torbjörn Ericson tackade marknadschef Johan Schmitz för ett mycket intressant besök och överlämnade en minnestavla.


Torbjörn Ericson tackar Johan Schmitz för besöket
fler bilder under fliken bildarkiv

Årsmöte 2018-03-15
Årsmöte hölls på restaurang La Castellina torsdagen den 15:e mars. Ordförande hälsade 47 medlemmar välkomna till årsmötet. Innan årsmötet öppnades hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2017.
Mötet godkände dagordningen.
Till mötets ordförande  valdes Torbjörn Ericson och till  sekreterare valdes Roland Schaarschuch.
Till styrelseordförande valdes Torbjörn Ericson på 1 år.
Till kassör valdes Kjell Ekelund på 2 år.
Till ordinarie styrelseledamöter valdes:
Roland Schaarchuch 2 år nyval
Kaj Jensen 1 år omval
Hans Olsson 1 år omval
Styrelsesuppleanter:
Sten-Yngve Tern 2 år nyval
Torbjörn Björstrand 1 år nyval

Till revisorer valdes:
Anders Haggren sammankallande 1 år nyval
Gunnar Jernelöv 1 år nyval
Revisorsuppleant Jan Evertsson 1 år nyval

Till valberedning valdes:
Bengt Ericsson sammankallande
Håkan Randolf
Karl-Erik Stenberg suppleant.

Efter årsmötet höll Thomas Törn från SeniorNet ett mycket intressant föredrag om internet i vardagen och utvecklingen och betydelsen i framtiden.

Som avslutning samlades alla i restaurangen för gemensam måltid med pyttipanna och därefter kaffe med kaka.


sekreterare Roland Schaarschuch ordf Torbjörn Ericson


Mötesdeltagare låter sig väl smaka på pyttipanna
Fler bilder under fliken bildarkiv

Vida Wood Vislanda

Onsdagen den 18 april besökte 11 medlemmar Vida Wood i Vislanda. Vi blev mycket väl mottagna av Mikael Engqvist som visade oss runt på sågverksanläggningen. Vi fick en god inblick hur sågverket fungerade och hur de sågade trävarorna transporterades ut till kunderna.
OrdförandeTorbjörn Ericson tackade för besöket och överlämnade en minnestavla och present till Mikael Engqvist.

Fler bilder under fliken bildarkiv


IV Produkter AB
Tisdagen den 8 maj besökte 33 medlemmar IV Produkter AB. Vi blev mycket väl mottagna av Vd Mattias Sjöberg. Vi blev bjudna på kaffe med tilltugg och därefter   informerade Mattias Sjöberg om företaget som bildades 1969 och tillverkar luftbehandlingsaggregat. Företaget har 330 anställda och omsatte 2017 ca 500 milj kr. Efter informationen gjordes en rundvandring i fabrikslokalerna. Besöket avslutades med att ordf Torbjörn Ericson tackade Mattias Sjöberg för ett mycket intressant besök och överlämnade en minnestavla samt en gåva till Mattias.


Fler bilder under fliken blidarkiv


Nostalgitåg Åseda-Virserum-Åseda
Lördagen den 2 juni samlades 36 medlemmar vid Åseda station för att åka nostalgitåg Åseda Virserum. Föreningen Smalspårets personal denna varma och soliga dag var lokförare Bengt Lilja och konduktör Olof Lindström. Tågresan gick genom vacker natur och första uppehållet var Hultanäs station där det serverades kaffe med bullar och kakor. Nästa stopp var vid en gammal banvaktsstuga i Holm. Efter besöket i Holm gick resan vidare till Virserum station. Stationshuset var väl bevarat med både 2:a och 3:e klass väntsal. Utanför stationshuset finns en tidsenlig pressbyråkiosk med sortiment som var populärt på 60-talet t.ex. godisen Nikel. Bengt och Olof berättade om smalspårets och stationsbyggnadernas historia och även historiska platser där Nils Dacke och hans män hade krigat mot Gustav Vasas legoknektar. Lunch serverades på hotell Dacke. Efter lunchen tackade ordförande Torbjörn Ericson Bengt och Olof för en mycket intressant resa och överlämnade en minnestavla samt en gåva.Fler bilder under bildarkiv

Kraftpowercon i Växjö
Torsdagen den 6 september besökte 20 medlemmar Kraftpowercon på Hjalmar Petris väg 49 i Växjö.
Eftermarknadschef Andreas Lindén hälsade oss välkomna och bjöd på kaffe med bulle.

Därefter informerade platschef Magnus Svensson om företagets uppbyggnad och produktion. Kraftpowercon är ett globalt företag med produktion i Sverige, Kina och Indien. I Växjö arbetar man med produktion för avbrottsfri elförsörjning. Företaget i Växjö har 39 anställda och omsätter ca 100 milj kr.
Besöket avslutades med en rundvandring i produktionslokalerna.

Ordförande Torbjörn Ericson tackade för ett mycket intressant besök och överlämnade presenter samt en minnestavla till Magnus Svensson och Andreas Lindén

Andreas Lindén, Torbjörn Ericson och Magnus Svensson
Fler bilder under fliken bildarkiv

Linnéuniversitetet
Tisdagen den 13:e november besökte 20 medlemmar Linnéuniversitetet i Växjö. Vi blev mottagna av Ann-Charlotte Larsson som informerade om verksamheten på universitetet.
Johan Hagelbäck höll en mycket intressant föreläsning om AI (artificiell intelligens)
Diana Unander informerade om samverkan mellan universitetet, företagare och Växjö kommun.

Anders, Diana och Torbjörn
Efter kaffepausen gjordes ett besök på Epic där Anders Linderholt tog emot oss och informerade om universitetets senaste satsning på teknik. Anders visade oss runt och berättade om de olika maskinerna som fanns i lokalen

Andreas informera
Fler bilder i bildarkivet


AB Gustav Kährs Nybro
Måndagen den 26 november besökte 34 medlemmar Kährs i Nybro.Vi blev mycket väl mottagna av guiden Ingrid Pettersson som bjöd på kaffe och bullar. Ingrid berättade om företagets historia och produkterna som tillverkas. Därefter gjordes en 2 timmar lång rundvandring på  fabriksområdet. Vi fick en god inblick om tillverkningen av parkettgolv typ "klickgolv"

Ordf Torbjörn överlämnar minnestavla och present till Ingrid Pettersson
Fler bilder i bildarkivet

Efter besöket på Kährs åkte vi till Pukebergs bruksområde där en välsmakande lunch hade dukats upp på Lisa & Ninas Café och Bistro. Vi fick också tillfälle att besöka glasskolan och butiksförsäljningen.
Örsjö Belysning AB
Efter lunchen gick bussfärden vidare till Örsjö belysning. VD Roland Hjalmarsson tog emot oss och berättade om företagets historia och produktion. Därefter gjordes en rundvandring i fabrikslokalerna. Örsjö tillverkar över 300 olika typer av belysningar.
Se mer information på deras hemsida www.orsjo.com

Torbjörn överlämnar minnestavla och present till VD Roland Hjalmarsson
Fler bilder i bildarkivetJulfest på La Castellina
Fredagen den 7 december samlades 43 medlemmar för den sedvanliga julfesten på restaurang La Castellina där ett inbjudande julbord var uppdukat. Ordförande Torbjörn Ericson hälsade alla välkomna. Under kvällen underhöll Ulf och Veronica med fin sång och musik samt även med musikgissning.


Ulf och Veronica
Fler bilder i bildarkivetwww.kltf.se e-mail info@kltf.se tel 070-6887175 Bg 5659-2991 Swish-nummer 1236972160
Back to content